62014Júl

Rod Stewart is a hajszövet analízist választotta

A világhírű énekes, Rod Stewart és felesége, Penny Lancaster, hosszú évekig tartó próbálkozás és két sikertelen lombik-kezelés (IVF) után – az alternatív diagnosztikát választotta. Az okot keresték, amiért egy közös gyermek után a másodiknál még a lombik program sem sikerült. Végül a hajszövet analízis világított rá arra a tényre, hogy Penny szervezetében kóros mennyiségű higany halmozódott fel, ez gátolta meg a természetes megtermékenyülést illetve a mesterségesen beültetett embriók megtapadását. Penny orvosának és az analízist végző orvosok tanácsára leállt a magas fehérje és alacsony zsírtartalmú tengeri halakra alapozott diétájával, így két hónappal később már felére csökkent szervezetének higany szintje. Ennek köszönhetően a harmadik beültetés már sikeres lett, és 2011-ben megszületett második gyermeke. Rod és Penny példája is bizonyítja, hogy ha nem végeztetik el a hajszövet analízist, soha nem jönnek rá, hogy valójában egy mérgező nehézfém áll meddőségük mögött, és lehetséges, hogy már soha sem sikerült volna gyermeket vállalni.
(Forrás: Rod Stewart – Rod önéletrajz Trubadur Kiadó, 2013.)

rod

A mérgező nehézfémeknek, mint páldául a higanynak-, az ólomnak- és az alumíniumnak való kitettség veszélyeit az elmúlt évek során már jól dokumentálták. A szervezetben található nehézfémek szintjét legpontosabban a hajszövet elemzéssel vagy pedig a kelátképző provokációs teszttel lehetséges mérni (amely utóbbi költséges lehet, és súlyos mellékhatásokkal jár). A vér- vagy vizeletvizsgálat – amennyiben a kezelőorvos kifejezetten kéri adott nehézfém vizsgálatát – kizárólag az akut terhelésről nyújt felvilágosítást, azaz hogy a vizsgálat előtti elmúlt órákban érte-e ilyen terhelés a szervezetet. Arra azonban nem enged következtetni, mi történik a bekerült nehézfémekkel, és mennyi rakódik/rakódott le szervezetünkben.

rod2A vizeletből történő ásványianyag vizsgálat eredménye pedig azt mutatja meg, hogy mennyi ásványi anyagot választott ki a szervezete, amelyből nem feltétlenül derül ki, hogy tápanyagként mennyi szívódott fel a testében. Más szavakkal a vér- és vizelet vizsgálat egyfajta pillanatfotó, míg a hajszövet analízis egy hosszú videófelvétel az ásványi anyagok és toxikus fémek visszatartásáról.

A haj ásványi elemzése nélkülözhetetlen információkat ad az ásványianyag hiányról, többletről és a szervezet kémiai egyensúlyhiányáról, főleg egészségügyi panaszok vagy olyan rendellenességek esetében, mint amilyen a meddőség is.

Ha nem sikerül teherbe esnie, minden lehetséges orvosi segítséget vegyen igénybe, és használja a hajszövet analízist is. Ezután vegye számba a gyakori mérgeket, minek lehet kitéve mind otthon, mind a munkahelyén, és tegyen lépéseket a kitettség csökkentésének érdekében. Továbbá állítsa helyre és táplálja szervezetét helyes étkezéssel, terápiás kiegészítőkkel és stresszoldó technikákkal. Végül, de nem utolsó sorban, méregtelenítse magát a nehézfémektől, a vegyi anyagoktól és más mérgektől, amelyek testének szöveteiben lappanghatnak. Ezeket a tanácsokat betartva nagyon jó eséllyel visszanyerheti reproduktív egészségét.

rod3