252014Sze

Homeopátiás immunerősítés a családnak – hogy az ősz ne a betegségekről szóljon!

Az egyik leggyakrabban keresett megoldás ősszel az immunrendszer felkészítése, erősítése a megfázásos, járványos időszakra.

ősz, vírusok, betegségek, immunerősítés, megfázás, homeopátia, homeopátiás szerekA C és D vitaminok, teák mellett egy egyszerűen követhető homeopátiás protokollt szeretnénk bemutatni. Ezeket a szereket az egész család szedheti, nincs életkori korlátozás, vagy eltérés az adagolásban.
Az Oscillococcinum heti 1 tubus mennyiségben javasolt vírusos, influenzás időszakban. Az Oscillococcinum akkor hat legjobban, ha a legelső tünetektől elkezdjük szedni (borzongás, izomfájdalom, tüsszögés).
Az Echinacea (kasvirág) alapanyagból készült homeopátiás szer alacsony potenciája (5 CH) és a Thymuline immunserkentő hatásúak. A tymuline, vagy más néven tímusz faktor hormon a csecsemőmirigyben termelődik, szerepet játszik a sejtes immunitásban, a T sejtek differenciálódásában, a T sejtek és természetes ölősejtek (ezek a sejtek pusztítják el többek között a vírussal fertőzött, vagy tumoros sejteket is) működésében. Így fontos feladatot játszik a természetes védekezés folyamatában. A Thymuline szabályozó hatását sokoldalúan használhatjuk, közepes potenciában (9 CH).

 
Heti immunerősítő terv őszi –téli időszakra:

Reggel
Este
Hétfő Echinacea, 1×5 golyócskaEchinacea, 1×5 golyócska
KeddEchinacea, 1×5 golyócskaEchinacea, 1×5 golyócska
SzerdaEchinacea, 1×5 golyócskaEchinacea, 1×5 golyócska
CsütörtökEchinacea, 1×5 golyócskaEchinacea, 1×5 golyócska
PéntekEchinacea, 1×5 golyócskaEchinacea, 1×5 golyócska
SzombatThymuline 1×5 golyócska
VasárnapThymuline 1×5 golyócska

 
+ influenzás időszakban heti 1 tubus Oscillococcinum.
 
Mikor használhatjuk még az immunerősítő szereket?

Heveny betegségek esetén általános immunerősítőként javasolhatjuk BÁRMILYEN terápia kiegészítéseként! Ilyenkor napi 3-4×5 golyócska szedhető felváltva a két szerből (Tymuline-Echinacea) Különösen jó olyan időszakban, amikor nincs nagyobb baj, csak egy kis megfázás, és nincs ötletünk, mit szedjünk rá.
Oltás után a megfelelő immunválasz támogatására adjunk Thymuline-t, napi 3×5 golyócskát 5 napig. Csecsemőknek vízben oldva is beadható, itatópohárban.

Forrás: www.homeopatia.info.hu