32016nov

A Hajlabor magyarországi képviselője a tv-ben

A Hajlabor magyarországi képviselője, Biszku Éva életvezetési tanácsadó 2016. október 28-án az Újpesti Közéleti Televízióban beszélt többek között a hajszövet elemzés módszeréről is.

A hajszövet ásványi elemzése lágyszövet biopszia, ahol a mintavételi szövet a haj. (A biopszia a testszövetek elemzésének orvosi módszere.) A hajban található ásványi anyagok szintjének meghatározása rendkívül kifinomult laboratóriumi módszer, mely segít kiszűrni az ásványi anyagok hiányát, többletét és/vagy egyensúlyának kibillenését.
A hajszövet elemzés olyan gazdaságos és pontos visszajelzés a különböző diéták, a stressz, és a mérgező anyagoknak való kitettség hosszú távon gyakorolt hatásairól – ideértve az ásványi anyagok egyensúlyára gyakorolt hatást is -, ami más klinikai tesztekkel nehezen helyettesíthető.

A hajszövet ásványianyag tartalmának biokémiai elemzése – angol nevén Hair Tissue Mineral Analysis (HTMA) a nyugati országok klinikai gyakorlatában elterjedt módszer, egyszerű, kíméletes és átfogó.

Ajánlott:
– Gyerekeknek, hiszen fájdalommentes;
– Időseknek, hiszen a mintavétel kényelmesen elvégezhető otthonában;
– A nyomelem státusz megváltozásával járó betegségekben szenvedőknek;
– Munkahelyi és környezeti ártalmaknak kitett Pácienseknek;
– Olyan betegeknek, akiknek nehezen „találják” a vénájukat;
– Bárkinek, akinek kényelmetlen vagy nehézségbe ütközik állapotfelmérő vizsgálatra elmenni;
– MINDENKINEK, aki szeretne tisztában lenni szervezetének állapotával.

A hajszövet elemzést elsősorban a gyermekeknek illetve a negatív diagnózissal, mégis tünetekkel rendelkezőknek ajánljuk. Az általunk kínált fájdalommentes, teljes diszkréció mellett egyszerűen kivitelezhető hajszálvizsgálat minden korosztálynak tökéletes állapotfelmérő és diagnosztikai módszer. (Az egyetlen feltétel az, hogy legyen a vizsgálathoz szükséges mennyiségű, azaz 0,125 mg haja a páciensnek. Extrém esetben intim szőrzet-, köröm- vagy hónaljszőrzet mintát is elfogad a laboratórium.)

A hajszövet elemzés nélkülözhetetlen információt ad az ásványianyag és mikroelem hiányról illetve többletről, a szervezet kémiai egyensúlyhiányáról valamint a mérgező anyagok jelenlétéről.

A hajszövet ásványi anyag tartalmának vizsgálata, azaz a hajszövet elemzés fontosságát leginkább Dr. Linus Pauling Nobel-díjas kutatót idézve tudjuk alátámasztani: „A betegségek jelentős hányada nyom- és mikroelemhiányra, illetve ezek egyensúlyának megbomlására vezethető vissza.”.