242017feb
Hogy kell helyesen főzni a rizst?

Hogy kell helyesen főzni a rizst?

A rizs és a benne levő szennyeződések, legfőképp az arzén már a Hajlabor alapításától kezdve vissza-visszatérő téma. Többek között itt, itt és itt írtunk róla. Ezért is örülünk ennek a legújabb kutatási eredménynek: A belfasti egyetem egy kutatásában azt vizsgálták, mi a rizs megfőzésének legbiztonságosabb módja. A szempontok nem a forró víz vagy a nyílt…

Tovább a cikkre
162017jan
Sportteljesítmény növelés természetes módon – a hajszövet analízis előnyei az élsportban

Sportteljesítmény növelés természetes módon – a hajszövet analízis előnyei az élsportban

A magas színvonalú élsport olyan életforma, amelyben nemcsak a fizikai aktivitásnak van jelentősége, hanem a megfelelő regenerációnak, személyre szabott, kiegyensúlyozott sporttáplálkozásnak, folyadék-fogyasztásnak, valóban hatásos, tudományos alapossággal kidolgozott, ellenőrzött hatású táplálék-kiegészítőknek, vitaminoknak, ásványi anyagoknak. Nagyon fontos az olyan természetes kiegészítő módszerekkel történő sportteljesítmény növelés, amely teljes mértékben kizárja a nem megengedett eszközök használatát. Így elkerülhetők azok…

Tovább a cikkre
172016nov
Gyümölcs- és zöldségkrisály esszenciák

Gyümölcs- és zöldségkrisály esszenciák

Elveszettnek érzi magát a roppant vitaminkínálat láttán? Nem tudja, minek alapján döntsön? Nos, ezt a gondját is megoldják a különféle gyümölcsök és zöldségek víztartalom nélküli aktív kristályporai! Természetes formában tartalmazzák ugyanis a vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, egyéb fontos tápanyagokat, és mindent, ami a zöldségekben és gyümölcsökben értékes. Ráadásul a kristálycukorhoz hasonló halmazállapota miatt a gyerekek…

Read More
32016nov

A Hajlabor magyarországi képviselője a tv-ben

A Hajlabor magyarországi képviselője, Biszku Éva életvezetési tanácsadó 2016. október 28-án az Újpesti Közéleti Televízióban beszélt többek között a hajszövet elemzés módszeréről is. A hajszövet ásványi elemzése lágyszövet biopszia, ahol a mintavételi szövet a haj. (A biopszia a testszövetek elemzésének orvosi módszere.) A hajban található ásványi anyagok szintjének meghatározása rendkívül kifinomult laboratóriumi módszer, mely segít…

Tovább a cikkre
22016Már
Egyre kelendőbb az egészség

Egyre kelendőbb az egészség

Az árérzékenység, azaz a szűkös anyagi lehetőségek a tudatos táplálkozásra való törekvés ellen hat ugyan, az egészségesnek tartott élelmiszerek iránti igény mégis folyamatosan növekszik. A többség étkezési szokásait „normálisnak” nevezi, újra előtérbe került az otthoni főzés, és a többség egyre több alkalommal eszik egy nap. „A magyarok ellentmondásosan viszonyulnak az egészségtudatosság kérdéséhez. Az egészséges életmód…

Tovább
152015máj
Tápláló, de nem hizlaló falatok

Tápláló, de nem hizlaló falatok

Éhség ellen sokan elrágcsálnak egy zellerszárat, de ez az egyébként egészséges megoldás gyakran a visszájára fordul, mert nem elegendő ahhoz, hogy valamivel később ne nyúljunk a sültkrumpli vagy a sütemény után. Nincs ugyan „csodaélelmiszer”, amely zsírégetésre ösztönözné a szervezetet, de vannak az anyagcserét serkentő összetevők. Általánosságban elmondható, hogy a nassolnivaló falatban legyen sok rost vagy…

Tovább a cikkre
72015máj

Pajzsmirigy alulműködés hajanalízissel megállapítva, míg pajzsmirigy túlműködés jele a vérben? Hogy is van ez?

A pajzsmirigy vértesztek a keringő hormonok mennyiségét mérik. Általánosságban úgy ítélik meg, hogy ha ezek szintje normális, akkor az ember pajzsmirigy működése normális. Viszont nagyon sokszor előfordul, hogy a szérumból megállapított pajzsmirigy profilok nem mindig pontosak. A probléma az, hogy a hormonoknak be kell jutniuk a sejtekbe és ott át kell alakulniuk, mielőtt hasznosulnak. Hormon…

Tovább a cikkre
32015máj
Ételallergia diagnosztizálása hajszövet elemzéssel – Allergia vizsgálat és az allergia kiváltó okának megszűntetése hajszövet analízis segítségével – 2. rész

Ételallergia diagnosztizálása hajszövet elemzéssel – Allergia vizsgálat és az allergia kiváltó okának megszűntetése hajszövet analízis segítségével – 2. rész

Az allergiákról szóló háromrészes cikksorozatunk második részében a hajszövet analízis segítségével kimutatható ételallergiákat mutatjuk be. Napjainkban az élelmiszer allergia vagy ételérzékenység az egyéb allergiás tünetek mellett egyre gyakoribb probléma. Egyes személyek esetében bizonyos ételek intoleráns vagy allergiaszerű tüneteket válthatnak ki. Bizonyos ételek fogyasztása az arra érzékenyeknél különféle reakciókat eredményezhet. Ilyen például többek között a fáradtság,…

Tovább a cikkre
202015ápr
Allergia vizsgálat és az allergia kiváltó okának megszűntetése hajszövet analízis segítségével – 1. rész

Allergia vizsgálat és az allergia kiváltó okának megszűntetése hajszövet analízis segítségével – 1. rész

A modern táplálkozástudomány és a biokémia már képes jelentős betekintést nyújtani az allergiás problémák alapvető okaiba és azok korrekciójába. Miután az elsődleges ok megoldásra kerül, az allergének elkerülése kevésbé fontossá válik és az általános egészség is javul. Amikor az allergia kortizon vagy más tüneti kezelés hatására „elmúlik”, gyakran egy sokkal súlyosabb betegség alakul ki a…

Tovább a cikkre
112015ápr
Testsúly kontroll és tartós fogyás hajszövet analízis segítségével

Testsúly kontroll és tartós fogyás hajszövet analízis segítségével

A megfelelően működő anyagcsere valamennyi testi sejtet ellátja azokkal az anyagokkal, amikre szüksége van, a mérgeket és a salakanyagokat szélsebesen kiűzi a testből. És ami nagyon fontos, hogy lassan, de biztosan leépíti a fölösleges kilókat, és a könnyedség csodálatos érzését hagyja hátra. Az anyagcserénk azonban csak akkor tud megfelelően működni, ha megteremtjük számára a szükséges…

Tovább a cikkre