A Hajlabor Magyarországon online formában elsőként és egyedüliként értékesíti az átfogó hajszövet elemzést, amely módszer más országok klinikai gyakorlatában már évtizedek óta elterjedt diagnosztikai eljárás.

A 2012-ben alapított HajLabor (BUDALAB, LLC) eredetileg azzal a céllal született meg, hogy a magyarországi kisgyermekes családokat megismertessük a hagyományos vérvétel fájdalommentes alternatívájával, azaz a hajszövet analízis (lágyszövet biopszia) lehetőségével, jelentőségével és kényelmesen elérhetővé tegyük azt számukra.

Hogy miért tartjuk ennyire fontosnak és nélkülözhetetlennek ezt a diagnosztikai módszert? A válasz egyszerű: tapasztalatból.

A történet 2011-ben, az Egyesült Államokban kezdődött:

HAJLABOR-logo_small

Az egyik eredeti alapító tag, Harmund Mónika 2 éves kisfia rengeteget betegeskedett. 11 hónap lefolyása alatt 8 súlyos fokozatú gennyes középfül gyulladása, folyamatosan visszatérő náthája, asztmatikus jellegű fulladása és egy beazonosíthatatlan típusú 3 hétig tartó hólyagos bőrgyulladása (az orvosok szerint valószínűleg övsömöre) volt, valamint folyamatos „izgágaság” és rendszeres (két-három óránkénti) éjszakai ébredések keserítették meg az életét.

A „hagyományos” orvosi kezelések (8x10 nap antibiotikum kúra, szteroid kúra) valamint a homeopátiás kiegészítők és módszerek sajnos teljesen eredménytelenek voltak. A doktorok csak találgattak, azzal próbálták megnyugtatni az aggódó szülőket, hogy életkori sajátosság, majd kinövi... Javasolták, hogy műtéti úton ültettessenek be tubust a baba dobhártyájába, az majd megoldja az állandó problémát. Nos, ebbe a „javaslatba” természetesen nem lehetett belenyugodni. Ekkor, szinte utolsó mentsvárként végeztették el a kisfiú hajszövet elemzését... és fény derült mindenre!

A teljesen átfogó, részletes vizsgálat rávilágított a problémák gyökerére, és konkrét, könnyen betartható javaslatokat tett a gyógyulás elősegítéséhez. Kiderült, hogy abnormálisan magas a kisgyerek nátrium és kálium szintje a mellékvesék külső érzelmi stresszre adott válasza miatt, ami gyulladásos állapotot idézett elő (ld. folyamatos középfül-gyulladás). Kórosan alacsony mangánszintje alacsony vércukor szintet okozott, amivel az izgágaság és ingerlékenység volt magyarázható. A szintén kórosan alacsony magnéziumszint miatt volt 2. típusú álmatlansága a kisfiúnak, valamint a visszatérő fülgyulladások kialakulásáért és az asztmatikus rohamokért is ez felelt . A rengeteg antibiotikum fogyasztás miatt a bór szintje abnormálisan magas lett, ez okozta a dermatitist (ld. rejtélyes bőrgyulladás), illetve B2 vitamin hiányt. A gyógynövény alapú táplálékkiegészítőktől a kisfiú ón szintje az egekbe szökött, ami a szelén és a cink szervezetből történő fokozott kiválasztását is maga után vonta. A kórosan magas vanádium szint is felelőssé tehető a légúti fertőzéses szimptómákért (ld. asztmás fulladás) és C-vitamin hiányt okozott. Ezen kívül a kisfiúnak arzén mérgezése is volt! Hosszas nyomozás után véletlenül derült ki (miután az amerikai médiát elárasztotta egy hatalmas botrányról szóló híráradat), hogy az arzént a fertőzött talajon termesztett rizsből készült bio rizstejből halmozta fel a gyermek szervezete!

A szülők nagyon meglepődtek a diagnózis hallatán, viszont örültek, hogy végre fény derült a problémák miértjére. 2 hónappal a hajszövet elemzés megismerése és a laboratórium orvosai által összeállított kúra után a kisfiú összes tünete teljesen elmúlt! A teljes gyógyulást igazoló kontroll eredményről itt olvashat.

Ezek után a másik alapító, Schmek Eszter is szerette volna (barátnője tapasztalatin fellelkesedve) megcsináltatni a hajszövet analízist állandóan betegeskedő szintén 2 éves kisfiának. Hamar kiderült, hogy nincs erre Magyarországon lehetőség, az egyetlen ezzel foglalkozó cég elérhetetlen volt. Ekkor jött az ötlet, hogy nagyon sok magyar anyuka életét könnyítené meg, ha tisztában lenne a gyermeke valós egészségi állapotával. Hosszadalmas és aprólékos egyeztetések árán sikerült megállapodni az amerikai laborral és kezdődhetett a brand építési munka. Már a legelső érdeklődők és megrendelések után kiderült, hogy nem csak a gyerekek, hanem konkrétan minden korosztály a célközönségünkhöz tartozik.

Hitvallásunk, hogy a hagyományos orvoslást alternatív módszerekkel kiegészítve az összes betegség kezelhető, megelőzhető és még időben diagnosztizálható.

Mert van más út az egészséghez!

Ez motivál bennünket, a HajLabor lelkes csapatát arra, hogy minél szélesebb körben elterjesszük ezt az egyáltalán nem újkeletű, viszont általános körökben még nem ismert diagnosztikai módszert.