A Hajlabor (BUDALAB, LLC) az Egyesült Államok egyik legnagyobb hajszövet elemzést végző kutató laboratóriumával áll közvetlen szerződésben. Az 1984 óta működő TRACE ELEMENTS, INC. független hajszövet analízis (HSZA) szolgáltatóként és anyagcsere-segítő táplálékkiegészítő termék fejlesztőként és előállítóként világszerte több, mint 46 országban segíti orvosok és egészségügyi szakemberek ezreinek munkáját a gyógyítás minden területén.

A Trace Elements (TEI) teljes mértékben elkötelezett a szakma-, az ügyfelei- és a munkatársai iránt, ezt a magasan képzett személyzetbe- és a világon jelenleg elérhető legkifinomultabb, legmodernebb technológiába történő befektetés is tanúsítja. A TEI minden alkalmazottja elkötelezett a pontos és naprakész HSZA szolgáltatások és a tanácsadás nyújtása iránt. A laboratórium hangsúlyozza az egészségügyi kérdések holisztikus megközelítését és elismeri mind az alultápláltság, mind a túlzott táplálkozás által okozott egyensúlytalanságok káros hatásait.

laboratórium

TEI laboratórium

A Trace Elements a szükséges engedélyekkel és tanúsítványokkal rendelkező klinikai laboratórium (Clinical Laboratory License No.: 45 D0481787 U.S. Department of Health and Human Services, State of Texas Department of Health, CLIA 1988), amelyet rendszeresen ellenőriz az USA Egészségügyi Minisztériumának (Department of Health and Human Services - HCFA) Klinikai Laboratóriumi Osztálya. A TEI részt vesz a folyamatban lévő minőségbiztosítási és minőség-ellenőrzési programokban és betartja a megbízhatóságra-, a pontosságra- és a kiváló minőségű laboratóriumi gyakorlatra vonatkozó irányelveket (Clinical Laboratory Improvement Amendments - CLIA).

A laboratórium ICP-tömegspektrometriát (Sciex Elan 6100 és 9000 ICP-MS modelleket), azaz a rutin elemi analízis során igénybe vehető legmodernebb és legköltségesebb analitikai technikát alkalmazza. A vizsgálatokat laboratóriumi körülmények között, HEPA szűrőrendszerrel ellátott cleanroom technológiában végzik. A laboratórium steril polipropilén mintavételi kémcsöveket, 18 megohm duplán ioncserélt vizet, és kisavazott, háromszor öblített egyéb felszereléseket használ. A TEI a legújabb szabályozott hőmérsékletű mikrohullámú roncsolási technikát (CEM Mars 5 Plus) alkalmazza, valamint magasan képzett professzionális elemző és kisegítő személyzettel rendelkezik.

Ezek a rendszerek képesek a nagy mennyiségű minták kezelésére olyan alkalmazásokban is, mint amilyen a hajszövet analízis, ahol a kimutatási követelmények határa a ppm (rész a millióban/milliomod rész) és a ppb (rész a milliárdban) tartományban vannak.

A Trace Elements folyamatosan végez minőségbiztosítási és minőség-ellenőrzési tanulmányokat annak érdekében, hogy megerősítse és érvényesítse az alkalamzott vizsgálati módszer különböző szempontjait. A vezetőség az automatikus minőség-ellenőrzési szoftver mellé egy rendkívül átfogó, élvonalbeli, védett adatkezelési programot is kifejlesztett annak érdekében, hogy az adatok feldolgozása során érvényesítse a létező összes minőségellenőrzési tesztet és mintát.
A TEI a québec-i Toxikológiai Központtal (Le Centre de Toxicologie du Québec) közösen részt vesz egy folyamatban lévő vizsgálati programban, mely során vér, vizelet és hajszövetek elemzését végzik nagy felbontó képességű műszereket alkalmazó európai és észak-amerikai klinikai laboratóriumoknak. Továbbá a TEI részt vesz egyéb laboratóriumi teszt összehasonlító vizsgálatokban is annak érdekében, hogy kizárólag a legjobb minőségű laboratóriumi szolgáltatásokkal időszerű, pontos és megbízható vizsgálati adatokat biztosítson az orvosok számára.

TEI labor Texas, USA